huis in spanje kopen costa blanca

Is het je droom om in Spanje aan de Costa Blanca te wonen? Gelukkig hoeft een huis in Spanje kopen Costa Blanca niet zo moeilijk te zijn, zolang je maar weet waar je rekening mee moet houden. Wij leggen je in dit artikel uit welke stappen je moet zetten.

Stap 1: Kies een aanbieder uit

huis in spanje kopen costa blanca

Het is mogelijk om zelf een huis in Spanje te kopen, maar je moet dan wel weten waar je allemaal op moet letten. Vaak is dit een heel uitzoekwerk en je wilt natuurlijk niet dat er iets verkeerd gaat. Je zou dan namelijk bijvoorbeeld problemen kunnen krijgen met de belastingen.

Daarom is het altijd aan te raden om een huis aan de Costa Blanca te kopen met een aanbieder. De aanbieder kan je tijdens het gehele proces bijstaan en weet precies waar je rekening mee moet houden.

Stap 2: Maak een wensenlijst

Voordat je op zoek gaat naar een huis in Spanje kun je het beste eerst een wensenlijst maken. Je weet dan precies waar je naar moet zoeken en je bent ervan verzekerd dat je huis straks aan al je wensen voldoet. De aanbieder kan je ook helpen met het opstellen van de wensenlijst.

huis in spanje kopen costa blanca

Stap 3: Doorloop het aankoopproces

Heeft je aanbieder woningen gevonden die aan jouw wensen voldoen? Dan kun je ze samen gaan bezichtigen en de woning uitkiezen die je graag wilt. Vervolgens doorloop je samen met de aanbieder het aankoopproces.