Camper

Wil jij met een camper op vakantie? Dan moet je eerst je c1 rijbewijs halen voordat je hiermee mag rijden. Je mag dus niet zomaar met een camper op vakantie. Om hiermee te rijden heb je een speciaal rijbewijs nodig. Dit is het C1 rijbewijs, het rijbewijs voor een lichte vrachtwagen. In de volksmond wordt het echte ook wel het camperrijbewijs genoemd. Dit rijbewijs geeft je de mogelijkheid om een voertuig te besturen van tussen de 3500 en 7500 kilo. De meeste campers vallen binnen deze gewichtscategorie.

C1 rijbewijs halen

C1 rijbewijs halen zonder code 95

Het c1 rijbewijs halen gaat niet zomaar. Je moet hiervoor maar liefst 3 examens doen. Twee theorie examens over Verkeers & Techniek en Administratie en het praktijk examen. Dit zijn de eigen voor het C1 rijbewijs zonder code 95. Deze code 95 geldt alleen voor beroepschauffeurs. Hiervoor gelden namelijk extra strenge eisen om zo de vakbekwaamheid van de chauffeur aan te tonen. Beroepschauffeurs zitten namelijk hele dagen op de weg en door deze strengere eisen kan de veiligheid op de wegen vergroot worden. Maar als particulier heb je dat niet nodig dus dat scheelt weer extra examens, tijd en geld.

Camperrijbewijs

Zorg voor een goede voorbereiding en begin op tijd

Hou er rekening mee dat het halen van het camperrijbewijs tijd kost. Zorg dus dat je op tijd begint zodat je niet vlak voor je vakantie in de stress zit of je wel op tijd je rijbewijs hebt. Hou bijvoorbeeld ook rekening met een eventueel herexamen en de tijd die nodig is om dit aan te vragen. Reizen met een camper is heel ontspannend en geeft veel vrijheid. Een goede voorbereiding is wel belangrijk zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het halen van je c1 rijbewijs is hierbij een essentiële voorbereiding zodat je ontspannen aan je reis kan beginnen.